Historie

1999In 1999 vierde Oss het feit dat zij 600 jaar geleden van de Hertogin Johanna van Brabant stadsrechten kreeg. Tijdens dat jaar vonden er diverse activiteiten plaats en één daarvan was een rit voor klassieke voertuigen door alle kernen van de gemeente Oss. Vanaf het recreatie-meer de Geffense Plas vertrok een groep van zo'n 50 voertuigen voor een rit van een kleine 40 kilometer.

De toenmalige organisatie had het evenement alleen georganiseerd in het kader van de festiviteiten rondom 'Oss 600 jaar stad' en had niet de intentie een vervolg te organiseren. Zodoende dat een gelijksoortige evenement in 2000 niet heeft plaatsgevonden.

2001In 2001 heeft een aantal deelnemers van het eerste uur het initiatief genomen om contact op te nemen met de organisatoren van 1999. Een van hen gaf aan interesse te hebben in een vervolg en zo vond in 2001 een tweede rit plaats onder de naam "Oss on Classic Wheels". Met ondersteuning van diverse ondernemers en organisaties is het evenement in de loop der jaren gestaagd gegroeid.

Oss on Classic Wheels mag jaarlijks rekenen op meer dan 200 voertuigen. Meer en meer auto's, vrachtauto's, motoren en brommers nemen deel aan het evenement. Duizenden bezoekers komen de voertuigen tijdens het Concour D'elegance bewonderen. Daarnaast draagt de Gemeente Oss het evenement al sinds het ontstaan in 1999 een warm hart toe.

2013Oss on Classic Wheels heeft een vaste plaats op de evenement kalender van de gemeente Oss en verre omstreken verworven en mag zich met recht Dé toerrit voor klassieke voertuigen van Noord-Oost Brabant noemen!

Kijk terug naar: